aSSaLaMuaLaiKuM..WeLCoMe To De IeMaN HeRbS..

PuSaT LaTiHaN DaN RaWaTaN HoLiSTiK NuRuL iMaN

PeRaWaTaN DaN PeRuBaTaN HoLiSTiK



@ SESI DIAGNOS DAN KAUNSELING

@ IRIDOLOGI (DIAGNOS MATA)

@ RAWATAN BEKAM AL-HIJAMAH (CUPPING - ANGIN DAN DARAH)

@ KIROPRAKTIK (RAWATAN TULANG BELAKANG)

UNTUK MENDAPATKAN RAWATAN SILA HUBUNGI HJ. RAMLY 013-3713500 DAN PN LAINI 013-2219722 UNTUK TEMUJANJI..TERIMA KASIH

KuRSuS BeKaM aL-HiJaMaH DaN iRiDoLoGi

Photobucket

KuRSuS BeKaM aL-HiJaMaH

TaRiKH : aKaN DaTaNg

MaSa : 9 pagi – 5 petang

BaYaRaN : RM300.00 (YuRaN,SiJiL,SeT BeKaM DaN NoTa)

KuRSuS iRiDoLoGi

TaRiKH : aKaN DaTaNg

MaSa : 9 pagi – 5 petang

BaYaRaN : RM150.00 (YuRaN,SiJiL, NoTa, PeNLiGHt, CaRTa MaTa & MaKaN TeNGaHaRi)

TeMPaT: - JiKa BeRMiNaT uNTuK MeNYeRTai KuRSuS..SiLa eMaiLKaN oR MSJ.. NaMa dan No. IC ke deiemanherbs@yahoo.com atau 013-3713500[HaJi Ramly Ahmad].. atau search facebook De Ieman
SiLa JeLaSKaN BaYaRaN DePoSiT RM50.00 SeLePaS BeRi NaMa DaN No.iC Ke aKauN [BiMB 12092020171412] [CiMB 14420070274524]

Thursday, October 15, 2009

aMaRaN!!! MaSTeR RaDiX




Kemunculan kopi Radix yang dikatakan baru dpasaran, dan ditulis sebagai MASTER RADIX, adalah kopi pracampuran yang palsu dan diciplak. Walaupun tiada logo HPA, namun RADIX adalah trademark HPA . Kenapa pula ia diciplak seperti sama dengan kopi RADIX?: Terdapat beberapa perkara yang ditiru oleh Master Radix yang kononnya Master kepada Radix dan produk Original.

1. Tagline “Mai Secawan” ditukar kepada “Mai Satu Lagi”
2. Warna sama
3. Radix mempunyai sinergi 7 herba namun Master Radix ditambah satu herba menjadikan 8 herba.Kandungannya diragui.

Kepada rakan-rakan seperjuangan HPA, harap kita dapat gempur produk palsu ini. Bukan soal persaingan namun soal halal&haram masih teguh menjadi perjuangan HPA dan soal keselamatan pengguna yang menggunakan produk palsu. Jika mendatangkan mudarat,bukankah itu akan membahayakan pengguna.

Maklumkan kepada penjual-penjual di warung-warung,kedai-kedai kopi, bahawa Master Radix adalah palsu. Kepada pengguna, jangan hanya disebabkan harganya murah ia menjadi pilihan. Soal kesihatan anda perlu diambil berat. Bahan-bahan yang digunakan diragui. Kopi Radix mempunyai sinergi 7 herba yang berkhasiat. Minum dijadikan ubat,jika tidak sakit sekalipun, dijadikan minuman kesihatan.

AMARAN !!

* Kami tidak takut akan persaingan namun tolong hormati kami yang memperjuangkan produk Muslim yang halal. Isu halal&haram belum habis dan tak pernah habis. Itulah anatara perjuangan kami!Gempur!

* Jangan tiru dan ambil populariti RADIX atau mana-mana produk HPA. Jika benar-benar ingin bermain dalam arena Perniagaan, Buatlah produk sendiri,identiti sendiri.

* Jangan gunakan gambar masjid atau nama-nama islam untuk dieksploitasikan bagi lariskan produk yang datangnya bukan dari tangan Muslim. Kami akan tentang habis-habisan!.


Sumber:Dari blog2 pemimpin dan ahli yang memperjuangkan HPA..gempur radix.INSYAALLAH!!

2 comments:

maiyah said...

dorang tu nak keuntungan dah tak pedulik lagik, kuasa ada ditangan pembeli :)

mimie loma said...

betul tu .......tma kasih lah bg kami info ......klu tak msti'tipah tertipu lagi'heheheh.

MaRi BeRSaMa HPA

Photobucket
Senarai barang dalam Kit Niaga.
1. Fail Kit Niaga.
2. Borang Permohonan.
3. Kad Kuasa sementara. (Kad Eksklusif akan diterima dalam 2 minggu)
4. Pelan Pemasaran.
5. Senarai harga produk.(kini terdapat 261 produk pelbagai jenis)
6. Senarai Cawangan, Pusat Jualan dan Stokis.
7. Sijil-sijil.
Photobucket
Keistimewaan menjadi ahli HPA:
1.Yuran keahlian RM30.00 (Tiga Puluh Ringgit Malaysia sahaja) seumur hidup.
2.Kit ini boleh dibeli melalui pengedar-pengedar HPA,Cawangan HPA, Stokis HPA.
3.Katalog berjilid.
4.Perniagaan ini boleh diwarisi.
5.Peluang menikmati pelbagai bonus dan insentif yang disediakan. Terdapat 11 ganjaran bonus hebat dari HPA.
6.Diskaun harga untuk semua produk dari 20% – 25%.
7.Peluang menambah ilmu perawatan seperti bekam, akupunktur, refleksologi, kiropraktik, ilmu diagnos penyakit melalui tapak tangan, iridologi (anak mata), lidah dan denyutan nadi.
8.Pelan pemasaran yang begitu mudah adil dan sukses.
9.Berpeluang melabur dalam Koperasi Wahida HPA. Anggaran pulangan 10-25%.
10.Berpeluang menjana pendapatan 5 Angka menerusi Program Perkongsian Bijak Cemerlang HPA.
11.Dapat bersama-sama merpertingkatkan ekonomi Muslim

CaRi De IeMaN